Posion Korouoma on vanha ruhjelaakso, josta löytyy upeita maisemia

Toimivat palvelut

Posiolla asuu noin 3 200 ihmistä, joten pääset palveluiden pariin nopeasti. Terveyskeskukseen ei ole pitkiä jonoja ja saat jättää lapsesi kodinomaiseen pieneen päiväkotiin.

Kouluissa ryhmäkoot pysyvät kohtuullisina. Posion peruskoulu on samassa yhteydessä keramiikka- ja liikuntapainotteisen lukion kanssa. Liikuntakampukselta löydät myös jäähallin, uuden kuntosalin, urheilukentän, skeittirampin, Kotivaaran virkistysalueen ja 70 kilometrin pituisen latuverkoston lähtöpisteen.

Kansalaisopiston kurssikalenterista löytyy valikoimaa yli sadan kurssin verran keramiikasta matonkudontaan, joogaan ja puukäsitöihin. Pääset helposti osaksi yhteisöä myös järjestötoiminnan kautta.

Asuminen Posiolla

Muuttajat-sivulta löydät kaiken tarpeellisen tiedon helposti yhteen paikkaan koottuna

Uudet posiolaiset otetaan lämpimästi vastaan. Muuttajille tarjotaan tervetuliaispaketti, joka sisältää Posio-tuotteita, kuntosalikortin ja lahjakortin kansalaisopiston kurssille, jotta voit tutustua paikallisiin. Järjestämme muuttajille myös tapahtumia.

Posion kunta auttaa sinua vuokra-asunnon löytämisessä. Kunnalla on myynnissä myös omakotitalotontteja järven rannalla Jakkarasaaressa ja upeita maisematontteja Kirintövaaran huipulla.

Posion kunnan muuttajat-sivulta löydät helposti ajankohtaista tietoa asumiseen liittyen.

Lue lisää

Yrittäjänä Posiolla

Posion luonto on inspiroinut monenlaiseen yritystoimintaan – vain mielikuvitus on rajana

Onko kalastus intohimosi? Posiolla voit tehdä siitä ammatin! Alkutuotannolla on vahva jalansija Posiolla, mutta yritysmahdollisuuksia riittää myös matkailun ja muiden palvelualojen parissa. Paikallisten yrittäjien yhteisöllisyyden ja aktiivisen elinkeinotoimen tuella pääset helposti alkuun.

Posiolla panostetaan erityisesti vastuulliseen matkailuun ja yritystoimintaan. Olemme Suomen ensimmäinen kestävän matkailun alue ja Posion kunta on liittynyt Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoon.

Tutustu Posion elinkeinopalveluihin.

Lue lisää

Muuttajien kokemuksia

Erilaisia elämäntilanteita – sama rauhan kaipuu

Epäilyttääkö elämänmuutos? Pitkitätkö päätöstä lähteä ja kokeilla jotain uutta? Se on ihan luonnollista, ja samassa tilanteessa on ollut moni muukin. Lue muuttajien tarinoita siitä, miten he voittivat epäilyksensä ja toteuttivat oman unelmansa.

Tarinat

Hanna pyörittää taideverkkokauppaa pienestä posiolaisesta kylästä käsin

Lue lisää →

Etätyö mahdollisti Leenan paluumuuton Posiolle

Lue lisää →

Mari muutti maatilalle Posiolle ja päätyi paimenkoirien kouluttajaksi

Lue lisää →

Työpaikat