Kalastaja haavi selässä Lumilautailijoita kävelemässä

Kyllä sinusta täällä huolta pijetään!

Taivalkoskella on vähän asukkaita. Tämä tietää laadukkaita peruspalveluita ja tekee asioiden hoitamisesta sujuvaa. Kauppapalveluita löytyy jo vuodesta 1883 alkaen, ja tiiviistä keskustasta useampia kivijalkaliike. ”Suur-Taivalkosken” alueeseen kuuluvat myös naapuripitäjät Kuusamo ja Posio – ja naapureiden tarjonta mukaan laskettuna palveluvalikoima moninkertaistuu.

Vapaa-ajan viettämiseen Taivalkoskella on kaksi vaihtoehtoa: voit joko lukea Kalle Päätalon Iijoki-sarjaa tai vaihtoehtoisesti urheilla hiki hatussa. No ei oikeasti! Taivalkoskella on todella monipuoliset harrastusmahdollisuudet liikunnan, teatterin ja muun kulttuurin parissa. Vireä yhdistystoiminta pitää huolta siitä, että jokaiselle löytyy mieluisaa tekemistä.

 

 

Koti kaikille

Asumismahdollisuudet Taivalkoskella ovat monipuoliset: keskustan kiihkeästä sykkeestä löytyy kompakteja koteja ja rauhaa kaipaavalle syrjäisemmän sijainnin tontteja oman hiljaisuuden linnakkeen rakentamiseen.

Taivalkoskella mahdollisuudet trendikkääseen, omavaraiseen elämäntapaan ovat lähellä: marjat, sienet ja yrtit metsästä, liha ja kala itse pyytämällä. Mitä ei metsästä saa, sen voi kasvattaa. Mitä muualla kutsutaan trendiksi, on itse asiassa ollut paikallinen elämäntapa jo vuosisatoja. Taivalkoskelainen tapa elää pitää myös hiilijalanjäljen kurissa.

Lue lisää

taivalkoski

Mahdollisuuksien Taivalkoski

Yrittäminen kannattaa aina

Oletko harkinnut elättää itsesi yrittäjänä? Taivalkoskella mahdollisuudet yrittämiseen ovat monipuoliset ja yrittäjäyhteisö aktiivinen. Jos yritystoiminta ei lähde heti lentoon, on elantoa mahdollista jatkaa muun muassa luonnonantimilla (katso yllä oleva teksti). Ennen kuin lähdet poimimaan marjoja, voit tarkastella liikeideoita ja yritystoiminnan kannattavuutta Naturpoliksen yrityskehittäjän kanssa.

Lue lisää

Työpaikat

Tarinat

Sote, Taivalkoski

Hämeestä Utsjoen kautta Taivalkoskelle fysioterapeutiksi

Lue lisää →
Koulutukset, Matkailu, Metsä- ja puutoimialat, alkutuotanto, Taivalkoski

Metsästystä harrastava Elisa löysi paikkansa Taivalkoskelta

Lue lisää →
Kuusamo, Posio, Sote, Taivalkoski

Esa ja Kaisa elävät omannäköistään elämää Koillismaalla

Lue lisää →