6.4.2022

Sisustusarkkitehdiksi Rukalle?

sisustussuunnittelu Ruka

Arcesi Oy

Arcesi on suunnittelutoimisto, jossa toteutuvat niin suuret suunnitteluprojektit kuin pienemmät konsultointityötkin.

Tällä hetkellä on haussa sisustusarkkitehti tai sisustussuunnittelusta kiinnostunut rakennusinsinööri. Arcesi on perustettu vuonna 2004 ja yrittäjänä toimii Tiina Marja Kaislakannas. Tiina Marja on saapunut Kuusamoon puolison tuomana ja totesi että täällä on hyvä toimia yrittäjänä ja siitä se lähti. ”Nyt on mukava huomata, että vanhat asiakkaat palaavat uudistuksen tai saneerauksen merkeissä ja haluavat jatkaa yhteistyötä”.

Arcesin toimisto sijaitsee aivan Rukan hiihtokeskuksen ytimessä, Kauppakeskus Kumpareen tiloissa. Ikkunoista avautuu näkymä kohti rinteitä ja hiihtokeskuksen vilinä on läsnä. Toimiston sijainti ihmisten lähellä on linjassa myös sen kanssa, että työtä tehdään ihmisille. Sisustussuunnittelu on joskus hyvinkin intiimiä työtä asiakkaan kanssa.

Työ ei ole omien visioiden toteuttamista, vaan tämä on asiakaspalveluammatti, jossa toteutetaan ja visualisoidaan asiakkaan toiveita ja tarpeita.

Asiakkaita ovat niin suuret hotelli- ja ravintolayritykset kuin yksityiset ihmisetkin. Isoissa hankkeissa tehdään kokonaisuuksia ja ne kattavat niin värien, materiaalien, valaistuksen kuin kalusteidenkin suunnittelun. Pienemmissä töissä voi olla kyse parin tunnin konsultoinnista. ”Yksityisten ihmisten omakotitaloprojekteissakin ollaan nykyään usein mukana. Se on monelle elämän suurin investointi ja se halutaan tehdä huolella”, Tiina Marja pohtii.

Tulevaisuus näyttää nyt siltä, että töitä olisi myös yhdelle sisustusarkkitehdille lisää. Yrityksessä on Tiina Marjan lisäksi yksi työntekijä, joka tekee työtä etänä ja välillä käy Rukalla, vaikka viikon kerralla. ”Työtä voi tehdä etänä ja sen suhteen olemme joustavia, mutta työ edellyttää välillä mutta säännöllisesti läsnäoloa, jotta pääsee projekteihin sisään,” Tiina Marja kuvailee.

Työ on muuten aika pitkälti samanlaista kuin muuallakin sisustusarkkitehdin työt ovat, mutta maisemat ovat kyllä uniikit! ”Tänne sopii henkilö, joka osaa arvostaa tätä ympäristöä ja harrastusmahdollisuuksia. Eikä säikähdä säätä! Panostamme myös työkykyyn ja hierontaa on luvassa kuukausittain. Myös liikunnallista toimintaa työkyvyn tukemiseen on järjestetty”. Työn tekemisen edellytyksenä on, että täytyy osata käyttää työn vaatimia arkkitehti/insinööriohjelmia. Aktiivista ja ulospäinsuuntautunutta asennetta arvostetaan myös.

Matkailualueella sesongit vaihtelevat. Nykyään kesä on jo uusi talvi ja asiakkaita liikkuu alueella ympäri vuoden. Tässä työssä sesongit eivät muuten näy, kuin siinä että toimiston ympärillä kauppakeskuksen käytävillä monojen äänet vaimenevat ja kesäretkeilijät saapuvat tilalle.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Tiina Marjaan, yhteystiedot Arcesin verkkosivuilla.

Arcesi verkkosivut