1.3.2023

Haaveena oma kahvila Kuusamossa?

Neljä vuodenaikaa ja kaunis ympäröivä luonto kutsuvat yrittämään Koillismaalle. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen tekevät yrittämisestä Koillismaalla mielekästä. Pienellä paikkakunnalla yrittämisessä parasta on henkilökohtaisen palvelun tuottaminen ja saavutettavuus. Koillismaalla harvoin joutuu jonottamaan ja parkkimaksujakaan ei ole. Voisiko sinun haaveenasi olla oma kahvila Kuusamossa?

Keskellä kauneinta luontoa, Kuusamon ydinkeskustassa, valoisassa liiketilassa sijaitsee idyllinen ja kotoisa kahvila Mokkakettu. Yrittäjä Ritu Laaksoniemi avasi kahvila Mokkaketun vuonna 2019.

Iltalehti listasi kahvila Mokkaketun vuonna 2020 yhdeksi Suomen ihanimmista kahviloista. Mokkakettu huokuu menneiden aikojen tunnelmaa, ja kahvilan sisältä löytyykin toinen toistaan mielenkiintoisempia, kuuluisiakin tarinoita sisältäviä esineitä.

Kahvila Mokkaketun liiketoiminta on myynnissä ja odottaa uusia innokkaita omistajia.

Kahvila Mokkaketun liiketoiminta on myynnissä ja odottaa uusia innokkaita omistajia. Kaunis, valoisa, helposti saavutettava liiketila ja vankka asiakaskunta tarjoavat uudelle yrittäjälle hyvät lähtökohdat kehittää toimintaa omannäköiseksi, olipa unelmana oma kahvila- tai ravintolatoiminta. Paikallisten raaka-aineiden saatavuus ja villiruokatarjonta tarjoavat hyvän mahdollisuuden omaleimaiseen valikoimaan.

Minkä vinkin kuusamolainen yrittäjä antaisi yrittäjyyttä suunnitteleville?

”Erityisen tärkeänä yrittämisessä on verkostoituminen alueen toimijoiden kanssa. Aktiivinen naisyrittäjien verkosto on tarjonnut tukea ja yhteistyötä. Tarvittaessa voit kysyä neuvoa ja vinkkejä Naturpoliksen yrityspalveluista, joista koen itsekin saaneeni avun.”, Ritu Laaksoniemi kertoo.

Myynnissä on kahvilan liiketoiminta, sisältäen kalusteet, laitteet, koneet ja varaston. Liiketilan vuokrasopimus on voimassa vuoden 2023 loppuun asti. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä; Ritu Laaksoniemi p. 040 512 8415.

Tiesitkö, että Koillismaalla saat neuvoa ja tukea yrittämisen aloittamiseen, yrityksen ostamiseen, sekä yrityksen kehittämiseen alueella? Ota yhteyttä Naturpoliksen yrityskehittäjiin Kuusamossa ja Taivalkoskella, yhteystiedot löydät täältä. Posiolla yrittäjiä tukevat kunnan elinvoimapalvelut, lue lisää täältä.