9.8.2022

Kansalaisopistoilta iloa arkeen

Syksy koittaa ja onkin aika ilmoittautua kansalaisopistojen kursseille. Tekemistä löytyy niin Kuusamon, Taivalkosken kuin Posionkin kansalaisopistojen tarjonnasta. Ilmoittautumiset ovat nyt avoinna!

Kansalaisopistojen kurssit ovat tunnetusti mukava ja edullinen tapa oppia uutta, tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja löytää uusia harrastuksia. Tosin on heitäkin, jotka käyvät vuodesta toiseen hyviksi havaituilla kursseilla. Myös uusille paikkakuntalaisille kansalaisopiston tunnit ovat erityisen hyödyllisiä verkostoitumisen suhteen; kursseilla tapaa paikallisia, jotka ovat asuneet alueella jo pidempään.

Kansalaisopistot ovat yleissivistäviä, avoimia ja kuka tahansa voi ilmoittautua kursseille. Osa kursseista saattaa täyttyä nopeasti, joten itselle sopivalle kurssille kannattaa ilmoittautua pian.

Miehet soitinten ääressä
Posion kansalaisopistolla on myös musiikista kiinnostuneille tarjontaa.
Kuva: Janica Suominen

Millaisia kursseja on tarjolla?

Kansalaisopistoilla on kursseja moneen lähtöön. Osa kursseista kestää muutaman tunnin ja osa jatkuu syksystä aina keväälle asti. Hinnat ovat edulliset; osa luennoista saattaa olla ilmaisia, monet pidemmätkin kurssit maksavat alle 100 euroa lukukaudessa.

Tarjonnassa on muun muassa taideaineita, kädentaitoja, kuvataidetta, kielikursseja, musiikkia, yhteiskunnallisia aineita, kirjallisuutta, kotitaloutta ja erilaista liikuntaa vesijumpasta telinevoimisteluun. Kurssit ja hinnat vaihtelevat toimipaikoittain.

Tarjolla on myös yleishyödyllistä koulutusta, kuten hygieniapassikoulutusta.

Tarkastele kurssitarjontaa ja ilmoittaudu mukaan alla olevista linkeistä!

Taivalkosken kansalaisopisto

Kuusamon kansalaisopisto

Posion kansalaisopisto

Kuusamo-opisto on tullut monille tutuksi ja tärkeäksi harrastuspaikaksi.
Kuva: Kuusamo-opisto