8.3.2023

Kesätyöpaikat Koillismaalla ovat jaossa nyt!

Nainen etätöissä laiturilla kesäisessä järvimaisemissa

Hei Koillismaalainen nuori tai nuori aikuinen, nyt on oikea aika hakea kesätöitä!

Kesätöitä on tarjolla laajasti Koillismaan alueella. Useat yritykset tarjoavat nuorille kesätyöpaikat Koillismaalla. Kesätöitä kannattaa kysyä rohkeasti, vaikka yritys ei avointa kesätyöpaikkaa mainostaisikaan. Avoimia kesätyöpaikkoja Koillismaalla löydät myös täältä.

Kuusamossa on jaossa pitkä lista mielenkiintoisia töitä 15–29-vuotiaille.

Kuusamon kaupunki tukee 15–29-vuotiaiden kuusamolaisten nuorten kesätyöllistymistä kesätyösetelillä. Kesätyöpaikkoja on kaupungin eri toimialoilla ja yrityksissä. Kuusamon kaupunki tarjoaa kuusamolaisille nuorille ja nuorille aikuisille mahdollisuuden työllistyä 2 viikon ja kuukauden kesätöihin. Lisätietoa kesätöistä Kuusamossa löydät täältä.

2 viikon Tutustu työelämään ja tienaa (TTT)-mallin kesätyöpaikat on tarkoitettu kuusamolaisille vuonna 2008 tai aiemmin syntyneille peruskoululaisille, lukiolaisille ja TUVA-koulutuksessa oleville nuorille. Hakuaika 12.3.2023 asti! Lisää pääset lukemaan täältä.

Kuukauden kesätyöt ovat tarkoitettu kuusamolaisille 15–29-vuotiaille, esimerkiksi ammattiin opiskeleville, tutkinnon suorittaneille, korkeakouluopiskelijoille tai työttömille työnhakijoille. Hakuaika 31.5.2023 asti! Kuukauden kesätyöpaikoista pääset lukemaan täältä.

Kesätöitä Kuusamossa tarjoavat myös monet yritykset. Nuorella on mahdollisuus saada käyttöönsä kesätyöseteli, jolla voi työllistyä yritykseen ja yhdistykseen. Yritysten ja yhdistysten tarjoamista paikoista voit lukea täältä.
Kesätyösetelistä pääset lukemaan lisää täältä.

Posion kunta tarjoaa kesätöitä 14-20 vuotiaille nuorille.

Posion kunta palkkaa kymmenen 14 vuotta vuoden 2023 aikana täyttävää (2009 tai aiemmin syntyneet) kesätyötä vailla olevaa koululaista taajama- ja ulkoilualueiden siivoustehtäviin ajalle 5.-9.6.2023. Työaika on 4 h/päivä. Työhön ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 24.5. klo 8.00, kunnanviraston pääovella. Työhönotto tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä.

Posion kunta tarjoaa kesätyöpaikkoja 15–20-vuotiaille Posiolaisille tai Posiolla opiskeleville nuorille. Työaika on 30H/viikossa, ja työjakson pituus 2 viikkoa sijoittuen kesä-heinäkuulle. Kesätyöpaikat ovat kunnan eri yksiköissä esimerkiksi työllisyyspalveluissa, kansalaisopistolla, kotiseutumuseossa ja liikuntatoimella.
Posion työpaikat tulevat haettavaksi Posion kunnan sivustolle maaliskuun aikana.

Posio tarjoaa nuorten kesätyöllistämistukea 15 vuotta täyttäneiden posiolaisten opiskelijoiden, koululaisten tai vuonna 2023 koulunsa päättäneiden nuorten työllistämiseen. Tukea tarjotaan myös niiden nuorten työllistämiseen, jotka eivät pääse työttömyysturvan piiriin. Nuoria voidaan palkata kesätöihin yrityksiin, maatiloille, kotitalouksiin, järjestöihin ja yhteisöihin. Myös ulkopaikkakuntalainen työnantaja voi työllistää posiolaisen nuoren tuen avulla. Lisätietoja Posion kesätyöllistämistuesta saat täältä.

Taivalkosken kunta tukee 15–29-vuotiaiden taivalkoskelaisia nuoria.

Kesätyötä voi hakea vuonna 2008 syntyneet ja sitä vanhemmat. Nuorella on käytettävissä yksi 2 viikon kesätyöseteli, jonka voi käyttää yrityksen, yhdistyksen tai yksityisen tarjoamiin kesätyöpaikkoihin. Taivalkosken 4H-yhdistys työllistää nuoria välittäen heitä kotitalouksille ja yrityksille. Kesätöitä voi kysyä myös 4H-yhdistyksen rekisterissä olevista yrityksistä. Kesätyöinfo pidetään maaliskuussa yläkoululla. Lue lisää Taivalkosken tarjoamasta kesätyösetelistä ja mahdollisuudesta työllistyä 4H:n kautta täältä.

Lisäksi Taivalkosken kunta tarjoaa 1 kk:n mittaisia kesätyöpaikkoja taivalkoskelaisille 18 vuotta täyttäneille opiskelijoille. Kesätyöpaikat ovat kunnan eri yksiköissä esimerkiksi palvelukodeissa, varhaiskasvatuksessa, kotiseutumuseossa tai urheilukentällä. Kesätyöt ajoittuvat ajalle kesä – syyskuu. Työjakson pituus on 120 tuntia. Kunnan kesätyöpaikkoja haetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella kuntarekry.fi sivun kautta:
Taivalkosken kesätyöpaikat julkistetaan maaliskuun aikana kuntarekryssä.