Koulutus ja opiskelu

Ei oppi ojaan kaada

Kiinnostaako kurssi vai olisiko kokonaan uuden ammatin paikka? Harrastusmielessä opiskelukin on hyödyllistä. Vaihtoehtoja löytyy monia!

Loikoo vaihto
KAO Kuusamo logo

KAO Kuusamo

KAOlla voit suorittaa toisen asteen ammatillisia opintoja päivä-, monimuoto- tai oppisopimuskoulutuksena. Tarjoamme monipuolisen valikoiman perustutkintoja sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

KAO Kuusamon sivuille

Koillis-Suomen Aikuiskoulutus

”Aikkari” toimii Kuusamossa ja tarjoaa ammatillisia tutkintokoulutuksia, oppisopimuskoulutusta, lyhytkursseja sekä työvoimakoulutuksia.

KSAK Oy:n sivuille

OSAO Taivalkoski

Taivalkoskella koulutetaan metsä-, maarakennus- ja kaivosalan sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

OSAO Taivalkosken sivuille

Kajaanin AMK

Kajaanin ammattikorkeakoulun opintoja voi suorittaa osin myös Kuusamosta käsin tai kokonaan verkossa. Tarjolla on amk-tason tutkintojen lisäksi myös yamk-tutkintoja monimuoto- ja verkko-opintoina. Myös lyhyempia kursseja avoimen amk:n opintoina.

Tutustu KAMK opintotarjontaan

Kuusamo-opisto

Kuusamo-opisto on vapaan sivistystyön keskus kaikenikäisille. Sen ovet ovat avoinna pohjakoulutuksesta riippumatta sekä paikallisille että Kuusamon ulkopuolelta saapuville opiskelijoille. Opistossa toimii kolme vapaan sivistystyön oppilaitosta: kansanopisto, kansalaisopisto ja kesäyliopisto. Kuusamo-opiston tilat sijaitsevat omalla viihtyisällä kampuksella keskustassa lähellä kaupunkipalveluja. Kuusamo-opisto on tunnettu mm. valokuvauslinjastaan.

Kuusamo-opiston sivuille

Tarinat

Metsästys on Lotalle ja Tomille elämäntapa – miltä etätyöläisten arki näyttäisi Kuusamossa?

Lue lisää →

Pertti muutti elämänsä suunnan ja lähti eräopaskouluun Kuusamoon

Lue lisää →

Vaellusreissu sai Hennan muuttamaan Posiolle

Lue lisää →