24.2.2022

LVI-alan perheyritys on erikoistunut monipuoliseen tekemiseen

LVI Pekka Kämäräinen Oy työnantajana:

LVI Pekka Kämäräinen Oy on toiminut jo yli kaksikymmentä vuotta Kuusamossa, ja perheyritys on siirtynyt isältä pojalle.  Yrityksessä on tällä hetkellä viisi työntekijää, ja työt ovat monipuolisia aina yksittäisestä hananvaihdosta isoihin rakennustyömaihin. 

Toimitusjohtaja Harri Kämäräinen kertoo, että suurempiin kaupunkeihin verrattuna täällä syrjässä, kuten hän asian ilmaisee, saadaan erikoistua kaikenlaiseen tekemiseen. Päivät eivät ole samanlaisia, työtehtävät vaihtuvat viikoittain ja työ on monipuolista.  

Tulevaisuuden näkymistä Harri kertoo, että työtilanne on erittäin hyvä ja lisätekijät ovat lämpimästi tervetulleita. LVI-asentajille löytyy töitä heti, ja kausiluonteisuus työssä on historiaa, koska töitä riittää ympäri vuoden.  

 ”Meillä ei ole liikuntaetua, mutta hemmotteluetu on”

Työnantajana Kämäräinen kertoo olevansa rehti ja reilu: ”Meillä ei ole liikuntaetua, mutta hemmotteluetu on”, toteaa toimitusjohtaja ja saa minut naurahtamaan, kun kuvittelen työntekijät istumaan kurkut kasvoillaan ja jalat kylvyssä kerran kuussa. Kämäräinen kuitenkin oikaisee mielikuvaani, että edun voi käyttää esimerkiksi hierontapalveluihin tai miten itse sen haluaa hyödyntää. Myös työntekijöiden koulutukseen panostetaan. Työsuhteet ovat olleet pitkiä, ja se puhuu omaa kieltään työntekijöiden viihtyvyydestä.  

Muualta Kuusamoon suuntaavia työntekijöitä yritys lupaa auttaa asunnon etsimisessä ja muutenkin asettumisessa. Harrastusmahdollisuuksissa Kämäräinen painottaa luonnon läheisyyttä: ”Kaikki on täällä takapihalla, halusitpa sitten metsästää, kalastaa tai vaikka vaeltaa.”  

Verkkosivusto LVI Pekka Kämäräinen Oy

Tarinat

Kuusamo, Matkailu

Maailmalla matkannut Kirsi löysi kodin Kuusamosta

Lue lisää →
Etätyö, Kuusamo

Johanna löysi luovuuden ja kiireettömyyden lähteen Kuusamosta

Lue lisää →
Koulutukset, Matkailu, Metsä- ja puutoimialat, alkutuotanto, Taivalkoski

Metsästystä harrastava Elisa löysi paikkansa Taivalkoskelta

Lue lisää →