27.9.2022

Maria tutustui viikon ajan Koillismaahan

Joensuulainen Maria oli yksi kolmesta Maanpinnalla.fi ”Voita viikko pohjoista arkea” -kilpailun voittajista.  Hän valitsi kohteekseen Taivalkosken ja teki sieltä retkiä ympäri Koillismaata. Marian pohjoisen reissu ajoittui ruskaviikolle.

Kylmäluoman retkeilyalue sijaitsee Taivalkosken itäosassa. Kun sinne kuljetaan Taivalkosken keskustan suunnalta niin tie vie Jokijärven kylän ja kirjailija Kalle Päätalon synnyintiluksien kautta. Kylmäluoman alueelle tullessa käännytään pikkutielle ja saavutaan kangasmetsään, joka kasvaa mäntyjä ja mustikan varpuja. Ruska näkyy jo maassa, mutta mustikkaakin on vielä paljon jäljellä. Joensuulainen sairaanhoitaja Maria Turunen on majoittunut täällä mökkiin yhdessä ystävänsä kanssa. Maria voitti Maan pinnalla -sivuston kilpailun ja pääsi tutustumaan viikoksi Koillismaan alueeseen.

Maria osallistui kilpailuun, koska oli ajatellut että voisi joskus asuakin pohjoisessa. Pohjoisen luonto on ollut hänelle elementti, jonka hän on halunnut päästä kokemaan ajan kanssa.

”Joka päivä ollaan retki tehty johonkin: lähimaastossa on käyty, Kuusamossa ollaan oltu pariin kertaan ja Sallan kansallispuistossa pisimmillään. Hossassa ja Oulangan kansallispuistossa kävimme ja eilen tehtiin retki tuohon Hyöteikön suoalueelle ja Närängänvaaralle. Olen tykännyt kyllä kovasti. Uskomaton ja monipuolinen luonto täällä on.”

Luonnossa liikkuminen toimii Marialle sairaanhoitajan työnvastapainona. Vapaapäivinään hän pyrkii luonnon pariin lähtemään. Maria sanoo, että jos hän muuttaisi Koillismaalle luonto toimisi tärkeänä houkuttimena ja toinen asia olisi itselle mielekkään työn löytyminen.

Koillismaalle kannattaa tulla käymään ehdottamasti!