8.2.2022

Eetu muutti Suomen parhaimpien juoksumaastojen viereen

Eetu Kallunki polkujuoksemassa

Eetun tarina

 

Eetu päätyi sattuman kautta muuttamaan takaisin lapsuudestaan tuttuun Kuusamoon. Aikuisena alueelta on löytynyt paljon mielekästä tekemistä ja hyvä työpaikka.

 

Eetu asui lapsuutensa Kuusamossa ja muutti lukion ensimmäisen luokan jälkeen vanhempiensa mukana Raaheen. Raahen seudulla hän asui kymmenen vuotta. Ollessaan rengasliikkeessä töissä Eetulle tuli Kuusamoon lyhyt tuurauskeikka yrityksen Kuusamon toimipisteelle ja lopulta päätti jäädä sinne pysyvästi. Eetu kertoo miten syntyi ajatus muutosta takaisin lapsuuden maisemiin: ”Työkomennukseni oli tarkoitus kestää pari viikkoa, mutta lähes vuoden täällä työskentelyn jälkeen päätin muuttaa takaisin synnyinseudulleni. Ei olisi muuten varmaan tullut mieleenkään muuttaa Kuusamoon. Siellä asuessa oli kuitenkin tarve päästä nopeasti pois kuten monella muullakin varmasti. Kuitenkin nyt uudestaan Kuusamossa ollessa alkoi tuntua että kyllähän täällä voisi asua. Olen rengasliikkeessä töissä yksikön päällikkönä.”

 

Eetu harrastaa tavoitteellisesti polkujuoksua. Kuusamon aluetta hän kuvailee loistavaksi paikaksi lajin harrastamiseen. Parhaat lenkkimaastot löytyvät Karhunkierrokselta. Taivalkosken polut ovat myös tulleet tutuiksi. Karhunkierroksen reitti on kesällä kokonaan juostavissa ja talvella Eetun harjoittelee Valtavaaran reitillä ja Pienellä Karhunkierroksella. Suosikkitreenipaikoilla riittää mäkiä ja haastavampaa maastoa.

 

Eetu on osallistunut toukokuun lopulla järjestettävään NUTS Karhunkierros juoksukilpailun 83 km:n matkalle pari kertaa. Edistystä on tapahtunut: ensimmäinen kilpailu meni aikaan 12 tuntiin ja seuraavaan noin 10 tuntia. Keväällä järjestettävässä seuraavassa kilpailussa on tavoitteena jälleen parantaa edellistä suoritusta.

Kuusamossa Eetulle merkityksellistä on luonto   se ja hyvät harrastusmahdollisuudet ovat syitä miksi Kuusamossa on mukava asua. ”Peruspalvelut toimiva hyvin Kuusamossa ja täältä löytyy kaikki mitä tarvitsee”, sanoo Eetu. Hän asuu kaupungin keskusta ja korostaa että Kuusamossa ei tarvitse asua syrjässä, jos ei halua: ”Itse en arkena käytä autoa, hyvin pärjää ilman. Jos Rukalla käyn juoksemassa, niin silloin menen autolla, vaikka kyllä sinnekin bussilla pääsee.” Eetu haluaa myös kertoa muille, miten hyvä Kuusamossa on asua ja harrastaa liikuntaa.

Täällä arki voi olla parhaimmillaan kuin olisit lomalla. Kuusamo on hyvä asuinpaikka lapsiperheille, urheilijoille, etätyöntekijöille ja kenelle tahansa, joka haluaa elää lähellä luontoa, kuitenkin niin että kaikki tarvittavat palvelut ovat helposti saatavilla.

 

 

kuva Iines Rintaniemi

Tarinat

Digimarkkinointia Kuusamo Hirsitaloilla ja vastapainona luonnonrauhaa

Lue lisää →

Etätyö mahdollisti Leenan paluumuuton Posiolle

Lue lisää →

Hämeestä Utsjoen kautta Taivalkoskelle fysioterapeutiksi

Lue lisää →