10.10.2022

Vaellusreissu sai Hennan muuttamaan Posiolle

Henna Takamaan työpaikka, ikääntyneiden palveluasumisyksikkö Suvanto sijaitsee aivan järven rannalla kauniilla paikalla. Elokuun lopulla päivä on vielä lämmin ja aurinkoinen.

Posion kunta ulkoisti sosiaali- ja terveyspalvelunsa ja teki palvelusopimuksen Coronarian kanssa vuonna 2016. Silloin kaikki näiden alojen työntekijät siirtyivät kunnalta Coronarian palvelukseen. Täällä Henna Takamaa työskenteli edeltävästi sairaanhoitajana ja ikäihmisten palveluvastaavana. Nyt Henna työskentelee ikäihmisten asumispalveluiden palveluesimiehenä.

Henna oli käynyt Posion ja Koillismaan suunnalla aikaisemmin vaeltamassa. Vaellusreissulta etelään ajaessaan hän ajatteli, että olisi mahtavaa asua joskus tällä suunnalla. Henna teki päätöksen, että lähtee kokeilemaan pohjoisessa asumista rakkaan kääpiöpinserin Lillan kanssa.

Henna Takamaa
Henna on nauttinut Posion luonnosta.
Kuva: Henna Takamaa

 

Sekä Henna, että Lilla ovat viihtyneet Posiolla hyvin. ”Lilla on sellainen koira, joka tarvitsee omaa tilaa ympärilleen. Itse olen ihmisenä samanlainen”, Henna naurahtaa.

”Kaipasin luontoa, rauhaa ja hiljaisuutta.”

Hän ryhtyi katsomaan työpaikkailmoituksia. Osa hänen alansa paikoista oli ehditty jo täyttää, mutta juteltuaan Posion Coronarian koordinaattorin kanssa sopivia töitä löytyi joustavasti. Henna muutti Helsingistä Posiolle maaliskuussa.

Henna kokee viihtyvänsä sairaanhoitajan työssä paremmin Posiolla, kuin Helsingissä. Yksikkö on joustavampi kuin esimerkiksi isot organisaatiot Helsingissä ja byrokratian määrä on vähäisempää.

Töissä päivät voivat joskus olla kiireisiäkin, mutta yleisellä tasolla tunnelma on rauhallisempi ja palveluasumisyksikön parvekkeella ehtii juoda kupposet kahvia vaikkapa asukkaiden kanssa.

Parvekkeelta onkin upeat maisemat, joita kelpaa ihastella. ”Muistan kuinka kevättalvella ihastelin oranssina hehkuvaa auringonlaskua asukkaiden kanssa”, Henna kertoo.

Tarinat

Esa ja Kaisa elävät omannäköistään elämää Koillismaalla

Lue lisää →

Hanna pyörittää taideverkkokauppaa pienestä posiolaisesta kylästä käsin

Lue lisää →

Janikan ja Antun elämässä kääntyi uusi sivu, kun he muuttivat Kuusamoon

Lue lisää →