27.7.2022

Kuusamossa asuva Usva on @koulukohtauttaja viiden kunnan alueella

Usva Posti Kuusamo

Usvan tarina

Usva on viime joulukuussa 2021 valmistunut sosionomi ja muutti keväällä 2022 Kemistä Kuusamoon mielenkiintoisen työn perässä. Yhteisellä päätöksellä siskon kanssa molemmat alkoivat hakea töitä Kuusamosta ja jos töitä löytyisi, muuttaisivat he yhdessä tilalle asumaan. Kuusamoon houkutteli mielenkiintoinen työ, sukulaiset ja luonto sekä mahdollisuus saada hevoset omaan pihaan. Töitä löytyi molemmille ja muutto Kuusamoon toteutui.

Koulukohtauttajat ovat aloittaneet toimintansa syksyllä 2021. Usvan työ nettikoulukohtauttajana on erilainen, sillä hän kohtaa nuoria siellä missä nuoret ovat – sosiaalisessa mediassa kuten Snapchatissa ja Tiktokissa.

”Nettikoulukohtauttajan työ on uutta, se on alkanut vasta tänä keväänä. Tavoitteena on tulla oppilaiden lisäksi tutuksi myös koulun henkilökunnalle. Työtä tehdään nuorille ja kohtaan heitä sekä somen kautta että kasvotusten muun muassa kouluilla. Teemme työssämme yhteistyötä koulun henkilökunnan kanssa.”

Usvan työalueeseen kuuluu Kuusamon lisäksi neljä muutakin kuntaa eli Taivalkoski, Posio, Hyrynsalmi ja Sotkamo.

”Suuntasin sosionomi opinnoissani kurssejani muun muassa koulun sosiaalityöhön ja tein myös opinnäytetyön koulukuraattorin työnkuvaan ja toiveissani olikin, että valmistumisen jälkeen pääsisin työllistymään koulumaailmaan”, Usva kertoo.

Kuva: Usva Posti

Kuusamoon muutto sujui varsin jouhevasti, sillä mukana muuttaneet hevoset pääsivät asumaan samaan pihapiiriin, missä Usva itsekin asuu eli sukulaisten maatilalle, jossa he ovat vuokralla. Muita harrastuksia ei tuore Kuusamolainen ole vielä ehtinyt aloitella, mutta mielessä siintää jo ensi talven lumet ja lasketteluharrastuksen virittäminen uudelleen tulille. Mielessä on myös ollut lumilautailun opettelu. ”Palloilulajitkin kiinnostavat, jalkapalloa olen harrastanut useamman vuoden”, Usva toteaa.

Kuusamossa Usva arvostaa erityisesti luontoa ja siitä hän kertoisi ensimmäisenä myös muualla asuville ihmisille. Mukavaa on myös se, että paikkakunta on pieni mutta kaikki tarpeellinen löytyy. Alueella voi tehdä monenlaista ja harrastusmahdollisuudet ovatkin mainitsemisen arvoinen asia.

Luonto on kaunis ja ihmiset lämminhenkisiä.