11.4.2022

Hyvää arkea Kuusamossa

Tarjan tarina

Tarja työskentelee erityisavustajana Porkkatörmän päiväkodilla. Kuusamosta löytyi vakituinen työ ja oma koti.

Koronapandemian alkaessa Tarjan määräaikainen työsuhde Utajärvellä keskeytettiin ja hän siirtyi viettämään lastensa kanssa kevättä Taivalkosken mökille. Aurinkoisilla hangilla heräsi ajatus muuttaa lähemmäs mökkiä ja luontoa. Tarja alkoi katsella työpaikkailmoituksia ja teki itselleen lupauksen, että jos vakituinen työpaikka löytyy niin siitä hän ei kieltäydy. Töitä löytyi Kuusamosta ja Tarja aloitti työt erityisavustajana Porkkatörmän päiväkodilla. Tarja on perheineen ehtinyt muuttamaan useasti. Kuusamosta Tarja sanoi etsineensä jotain pysyvämpää.

Työstään Tarjalla on pelkkää hyvää sanottavaa:

Erityisavustajan työ on maailman paras työ!

”Lapset tulevat aamulla halaamaan ja huutavat sinun nimeä. Se on mieletön tunne. Sinua on odotettu ja sinut on haluttu sinne töihin. Lasten kanssa työskentely on tosi palkitsevaa.  Toivottavasti saadaan lisää osaajia tälle alalla.”

 

Sopivan kokoinen kaupunki ja hyvät palvelut

Koillismaan elämänrytmi ja hyvät palvelut saavat Tarjalta kiitosta. ”Mielestäni Kuusamossa on hyvät palvelut ja se on turvallinen paikka asua. Kuusamo on sopivan kokoinen kaupunki, jossa ei kärsitä liikenneruuhkista eikä metelistä.” Myös lasten harrastusmahdollisuuksista löytyy valinnanvaraa Tarja kertoo.  Hyvän arjen viettäminen on perheelle tärkeää: ”Minulle on merkityksellistä kiireettömyys arjessa ja elämänlaatu, että arjestakin voi nauttia. Mahdollisuus nauttia luonnosta, hiljaisuudesta ja ulkoaktiviteeteista. Maan pinnalla minut pitää omat lapset ja oma koti.”

Siteet Koillismaalle

Koko Koillismaan seutu on Tarjalla tuttua vanhempien kautta. Hänen isänsä on Posiolta lähtöisin ja äiti Taivalkoskelta.  Taivalkosken mökin vuoksi Kostonjärvestä on muodostunut Tarjalle tärkeä paikka ja siellä hän on tänä talvena hän on liikkunut paljon liukulumikengillä, kuten myös Etelä-Posiolla. Uuden kotikaupunkinsa erityispiirteistä Tarja kertoo: ”Kuusamossa on mielettömät ulkoilumahdollisuudet ja puhdas luonto, jonka voi kokea ympäri vuoden. Kuusamo kaupunkina on ehkä jäänyt hieman Rukan varjoon, mutta Kuusamo on paljon muutakin kuin Ruka. ”