8.2.2023

Etätyö ja sopivan kodin löytyminen saivat Johannan perheineen muuttamaan Kuusamoon

Johannan tarina

”Kuusamo on parasta paikan päällä”, kertoo Kuusamoon perheensä kanssa muuttanut Johanna ja kehottaa rohkeasti tutustumaan alueeseen ja sen työmahdollisuuksiin.

Kuusamon keskustan tuntumassa, Kuusamon juuston tuotantotilojen vieressä on yhteisötyötila Kuusamo coworking. Sairaanhoitaja Johanna Karjalainen työskentelee siellä tehden hoidon tarpeen arviointia etänä. Sopivan kodin löytyminen Rukan alueelta ja hyvät mahdollisuudet etätyön tekoon saivat Johannan perheineen muuttamaan tänne.

Kuusamolta Johanna toivoo , että aluetta kehitetään ja hän painottaa hyvien peruspalvelujen olevan kaiken perusta. Kuusamon harrastusmahdollisuudet saavat kiitosta, luonto on kaikkialla ympärillä ja lapsille löytyy ilmaisia harrastuksia. Hän kannustaakin kaikkia liikkumaan myös yhdessä perheenä.

Kuusamossa elämänrytmi on rauhallista, jopa rauhallisempaa kuin Johannan edellisessä kotikaupungissa Rovaniemellä. Hän on ollut tyytyväinen Kuusamon kaupungista löytyviin palveluihin, tosin julkisia kulkuyhteyksiä voisikin olla enemmänkin.

”Vaikka valinnanmahdollisuuksia ei välttämättä ole yhtä paljon kuin isoissa kaupungeissa, on täällä huomannut, että elämä rauhoittuu myös juuri siksi että vaihtoehtoja ei ole liikaa, mutta tarpeeksi.”

 

Kyllä täältä löytää kaiken mitä tarvitsee. Etätyön yleistyttyä myös töitä voi tehdä muualle Suomeen, itsekin teen.

Johanna Karjalainen ja tykkylunta