25.7.2022

Helsinkiläinen Helena pääsi tutustumaan Posioon – ”Täällä sielu lepää”

Helena Valkee ja Nome -koira järvimaisemissa

Järjestimme Maan pinnalla –verkkosivuilla kesän alussa kilpailun, jossa oli mahdollisuus voittaa viikko pohjoista arkea Posiolla, Taivalkoskella tai Kuusamossa.

Ensimmäinen voittaja on hyvinvointialan yrittäjä Helena Valkee Helsingistä. Helena pääsi tutustumaan koiransa, alaskanmalamuutti Nomen kanssa, Posioon ja sen upeaan luontoon.

Helena ja Nome-koira kodassa istumassa
Helena ja Nome-koira KitkanRiisin kodassa odottamassa lettujen valmistumista. Kuva: Maija Koskinen

Helena on ehtinyt elämässään tehdä monenlaista niin kouluttautumisen kuin myös työelämän puolesta, mutta tällä hetkellä hän pitää yrittäjänä joogapilates-kursseja ja –tunteja sekä tekee syvärentouttavaa shiatsu-hierontaa. Helenalla on työssään myös tarinankerronnallista ja elämyksellistä otetta. Lisäksi Helena on puoliammattilaisnäyttelijä.

Vapaa-ajalla Helena viettää aikaa ulkona lempeän ja innokkaan koiransa kanssa ja rauhoittava luonto onkin Helenan mukaan hänelle elinehto. Pääkaupunkiseudulla luontoon kyllä pääsee, mutta se on pirstaleista ja polulle mentäessä on vaikea välttyä tapaamasta muita ihmisiä.

”Ensireaktio oli suorastaan henkeäsalpaava, kun ajoin tänne Posiolle ja näin näitä maisemia. Tällaisella alueella on luontoa niin, että se ei lopu heti, kun menee kilometrin eteenpäin. Vastassa ei heti ole toinen toistaan seuraava asuinalue. Täällä ihmisen sielu lepää, voisin sanoa”, Helena kertoo.

Viikon aikana Helena pääsi posiolaisen yrityksen, Kota-Huskyn, Sarin kanssa retkelle Riisitunturin kansallispuiston upeisiin maisemiin. Kansallispuistossa Helena näki luonnon omaa taidetta; kelottuneita harmaana hehkuvia puita, värikkäitä kasveja sekä kypsyviä hilloja suolla. Posiolla on paljon soita, joista isot alueet ovat luonnontilaisia. Vaaramaisemien lisäksi Helena ihastui myös suomaisemiin, joita pääkaupunkiseudulla ei juurikaan enää näe.

Helena majoittui KitkanRiisi– nimisessä majoituksessa, joka sijaitsee Kitkajärven rannalla ja josta on vain lyhyt matka Riisitunturin kansallispuistoon. ”Ollaan käyty ahkerasti uimassa. Kyllä siinä keho rentoutuu, kun pääsee näissä maisemissa kirkkaaseen veteen pulahtamaan”, Helena kertoo onnellisena. Kitkajärvestä sanotaan, että se on Euroopan suurin lähde ja laajaa ja kirkasvetistä järveä ihmetellessä väittämän kyllä uskoo.

Nome-koira Kitkajärven hiekkarannalla istumassa
Nome-koira KitkanRiisin hiekkarannalla, taustalla kaunis Kitka-järvi. Kuva: Maija Koskinen

Mitä Posio voisi tarjota Helenalle yrittäjänä?

Helena on toiminut yrittäjänä jo noin 30 vuotta ja tuntee oman alansa, asiakkaansa sekä ympäristön, joka tukisi hänen tarjoamiaan hyvinvointipalveluja.

”Täällä hyvinvointipalvelujen tarjoaminen on oikeassa ympäristössä. Joskus käy niin, että ihminen käy joogatunnilla jossain keskustassa ja tulee ovesta ulos ja sama mäiske jatkuu. Täällä kun astuu ovesta ulos, se sama joogatunnilla saavutettu rauha jatkuu. Tämä on mitä paras ympäristö hyvinvointipalveluille.”

Posion uuden kuntastrategian yksi päätavoitteista on olla yrittäjämyönteinen kunta, jossa tärkeää on verkostoituminen ja osallistaminen. Posion kunnan elinkeinopalvelut voi tarvittaessa auttaa yrittäjiä tai yrittäjiksi haluavia neuvonnan ja ohjauksen merkeissä. Lisäksi kunta voi avustaa esimerkiksi toimitilojen etsinnässä tai tukihakemusten täyttämisessä. Kunnalla on vahvat verkostot alueen ja myös lähikuntien muihin yrittäjiin ja toimijoihin, joten kunta voi olla tukena myös verkostoitumisessa.

Helena, vuoden posiolainen Sini Karjalainen ja kunnanjohtaja Pekka Jääskö seisovat Posio-teltan edessä Muikkumarkkinoilla
Helena piipahti Posion perinteisillä Muikkumarkkinoilla. Siellä hän tapasi myös vuoden posiolaisen Sini Karjalaisen sekä kunnanjohtaja Pekka Jääskön. Kuva: Maija Koskinen

Luonto on ykkönen – myös mahdollisen muuton näkökulmasta

Viikon päätteeksi tiedustelimme Helenalta ajatuksia siitä, mistä syistä hän voisi ajatella muuttavansa Posiolle. Tärkeimpänä tekijänä Helena palaa jälleen luonnon pariin – niin hyvinvointialan yrittäjän, kuin myös vapaa-ajan näkökulmasta.

Helena on asunut pitkään pääkaupunkiseudulla ja isoissa kaupungeissa maailmalla ja nyt elämänmuutos houkuttelisi.

Hiljaisuutta, tilaa ja rauhaa – sitä minä kaipaan

Helena ja Nome-koira eräkahvila Tykyn terassilla istumassa
Riisitunturin vieressä sijaitsevan Eräkahvila Tykyn tarjoiluilla sai suut makiaksi. Kuva: Helena Valkee

”Posio tarjoaisi minulle loistavan paikan hyvinvointipalvelujen tarjoamiseen. Koko ympäristö on hyvinvointia ruokkiva”, Helena kertoo. Helena on kiinnostunut tarjoamaan hyvinvointipalvelujaan Posiolla ja onkin ollut viikon aikana yhteydessä paikallisiin yrittäjiin.

Helena on tutkinut markkinoita ja todennut, että Posiolla voisi olla tarvetta rentouttaville ja hyvinvointia tukeville palveluille, kuten jooga- ja pilatestunneille. Helenalla on ollut useiden paikallisten yrittäjien kanssa keskusteluja mahdollisista yhteistöistä ja liiketoimintamalliin sopisikin sellainen järjestely, jossa yhteistyökumppanit toisivat oman osansa asiakkaalle tarjottavaan palveluun. ”Tällöin kaikki voittaa”, Helena kuittaa.

Katso videolta millainen on hyvinvointiyrittäjänä toimivan Helenan ensivaikutelma Posiosta.

Heräsikö kiinnostus Helenan tarjoamiin palveluihin ja mahdollisiin yhteistöihin? Ota meihin yhteyttä sosiaalisessa mediassa (Instagramissa: @maanpinnalla.fi tai Facebookissa: Maan pinnalla) tai maija.koskinen(a)posio.fi.

 

 

Tarinat

Etätyö, Posio

Etätyö mahdollisti Leenan paluumuuton Posiolle

Lue lisää →
Luovat alat, Posio

Hanna pyörittää taideverkkokauppaa pienestä posiolaisesta kylästä käsin

Lue lisää →
Luovat alat, Posio

Hilja löysi oman alan töitä Posiolta Pentikin markkinointitiimistä

Lue lisää →