12.4.2023

Koillismaalla riittää seikkailtavaa

Maria Tiilikainen muutti Kuusamoon töihin aluksi vuodeksi. Nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin, Maria ja Saku Tiilikainen perheineen eivät voi edes kuvitella asuvansa muualla: vastavalmistunut koti tunturin juurella on perheelle tärkeä paikka.

Molemmille on löytynyt mielenkiintoinen työpaikka Kuusamon kaupungilta: Maria työskentelee Rukan yläkoululla opettajana ja Saku valmentajana Vuokatti-Ruka urheiluakatemiassa. ”Kuusamon kaupunki on toimiva työnantaja, joka tarjoaa myös hyviä etuja työntekijöille”, Maria kertoo.

Työpaikan ja kodin lisäksi Kuusamoon ovat saaneet jäämään ystävät, luonto ja kunnon talvi. Sekä Maria että Saku harrastavat aktiivisesti lähes kaikkia lumilajeja. Parasta on, kun harrastamaan pääsee suoraan omalta pihalta, eikä paikasta toiseen siirtymiseen mene paljoa aikaa. Myös mökkeilemään pääsee ystäväperheiden kanssa pienellä vaivalla, kun mökit ovat naapurikunnassa Posiolla.

Ainoa haasteeksi Kuusamossa asumisessa Maria mainitsee kulkuyhteydet, koska Kuusamoon ei pääse junalla ja vilkkaimpaan sesonkiaikaan lentoliput voivat olla hintavat.

”Täällä on upea ja ainutlaatuinen luonto. Seikkailtavaa riittää! Toki jos kaipaat kaupungin vilinää ja palveluita, ei tämä paikka ole ehkä sinulle. Kaikki tarpeellinen kuitenkin löytyy”, Maria vinkkaa.