13.9.2021

Digimarkkinointia Kuusamo Hirsitaloilla ja vastapainona luonnonrauhaa

Annukan tarina

Kesällä 2002 Annukka palasi Suomeen vaihto-opinnoista Englannista ja koulua oli jäljellä enää työharjoittelun ja opinnäytetyön verran. Harjoittelupaikka löytyi Kuusamosta. Tarkoitus oli suorittaa siellä 10 viikon työharjoittelu ja päättää sen jälkeen, että mihin suuntaan sitä lähtisi. Harjoittelun jälkeen tarjoutui mahdollisuus keikkatyöhön Kuusamossa, joten opinnäytetyökin valmistui siinä sivussa. Keikkatyö venähti kuuden vuoden mittaiseksi ja Annukka asustelee edelleen Kuusamossa.

Syntyjään Annukka on Posiolta ja asunut pitkään perheen kanssa Rovaniemellä. Posiolla on edelleen mummola ja sukumökki Kitkajärven rannalla. Siellä tulee vietettyä vapaa-aikaa ja tavattua sukulaisia.

”Kuusamoon jäin vähän vahingossa. Löytyi hyvä työ sekä puoliso, niin siinä se oli eikä mitään isompaa päätöstä Kuusamoon jäämisestä tarvinnut tehdä. Eniten pidän siitä, että paikkakunta on pieni mutta täältä löytyy kuitenkin hyvät palvelut. Ja harrastusmahdollisuudet on kyllä hyvät!” tuumailee Annukka.

Digiä ja luontoa sulassa sovussa

Annukka työskentelee Kuusamo Hirsitaloilla digimarkkinoinnin asiantuntijana. Hirsitalot on ollut hyvä työnantaja, työvuosia on kertynyt jo yli 13. Vastapaino työlle löytyy luonnosta ja käsityöharrastuksista. Vapaa-aika kuluu talvella Rukalla rinteessä lasketellen tai lumilautaillen, kuin myös talviretkeillen liukulumikengillä kansallispuistoissa. Myös revontulibongailut pakkasöinä vaikka Riisitunturilla ovat mieleen. Kesällä retkivälineeksi vaihtuu sup-lauta tai maastopyörä ja kohteeksi Oulangan tai Hossan kansallispuistot.

Mie olen löytänyt sielunmaisemani Kuusamosta. Se löytyy yhtä hyvin niin Oulangalta kuin Rukaltakin!

”Viime kesän ykkösretki oli suppailu Kiutakönkäältä Jäkälänmutkaan. Matkalla oltiin yötä jokivarressa. Sää oli upea ja vesi lämmintä. Välillä vaan annettiin joen viedä ja välillä pysähdeltiin uimaan joen lukuisille hiekkarannoille.” Kaksi tärkeää kohdetta, jotka Annukka mainitsee erikseen ovat talvella Pessarin huippu (Rukalla) ja kesällä Oulankajoen alaosa.

Matkustamisessa avainsana on ennakointi

”Elämisen haasteina täällä on oikeastaan vain liikkuminen paikasta toiseen. Välimatkat ovat pitkiä ja jos haluaa käydä reissussa, saa lennot varata ajoissa ennen kuin hinnat nousevat liian korkeiksi. Ilman autoa alueella liikkuminen on aika vaikeaa,” Annukka pohtii. Työmatkaa Annukalla on vain 2 km ja matka taittuu Kolvankijoen yli vuodenaikoja tarkkaillen. Siinä usein nousee hymy huulille!

 

Tarinat

Etätyö ja sopivan kodin löytyminen saivat Johannan perheineen muuttamaan Kuusamoon

Lue lisää →

Metsästys on Lotalle ja Tomille elämäntapa – miltä etätyöläisten arki näyttäisi Kuusamossa?

Lue lisää →

Pertti muutti elämänsä suunnan ja lähti eräopaskouluun Kuusamoon

Lue lisää →