24.1.2022

Kuusamo Hirsitalot työnantajana

Hirsitalot tähtää kasvuun ja tarvitsee uusia työntekijöitä

Kuusamo Hirsitalot on nimensä mukaisesti kuusamolainen hirsitaloja valmistava yritys. Työntekijöitä yrityksessä on noin 50 henkilöä, joista iso osa vakituista henkilöstöä. Hirsitalojen kauppaa tehdään kotimaan lisäksi Pohjoismaissa sekä muutamissa muissa Euroopan maissa. Tällä hetkellä on myös käynnissä vientihanke Kaukoitään.

Yritys tähtää kasvuun ja siihen kannustavat myös alan näkymät yleisesti. Puurakentaminen on nosteessa ja kiinnostusta lisäävät sekä ekologiset tekijät että terveysvaikutukset, joita puutaloasumisella on todettu olevan. Hirsitalosta tekee ekologisen sen kyky sitoa hiilidioksidia, keskikokoinen hirsitalo jopa yli 30 tonnia. Määrä vastaa noin 15 vuoden ajoa polttomoottoriautolla. Hirsitalojen osuus pientalorakentamisessa on kasvanut ja loma-asuntopuolella se on ollut suuri jo pitkään.

”Hirsitalorakentamisen modernisoituminen on osaltaan auttanut siinä, että myös kaupunkiympäristöön voi nykypäivänä rakentaa hirsitalon eikä se enää erotu niin voimakkaasti muusta rakentamisesta”, kuvailee toimitusjohtaja Arto Orjasniemi.

Kuusamo Hirsitalot on vakavarainen ja pitkän linjan kuusamolainen yritys, joka hakee joukkoonsa lisää ammattilaisia kasvun tueksi. Yrityksessä on monia erilaisia osaajia – tehtaan puolella hirren työstäjiä ja pakkaajia, toimihenkilöpuolella on suunnittelijoita, määrälaskijoita, tilaus- ja tarjouslaskijoita, myyntihenkilöstöä ja toimistotyöntekijöitä. Myyjät ovat pääosin eri puolella Suomea toimivia yrittäjiä.

”Eniten on pulaa rakennesuunnittelijoista. Tällä hetkellä on töissä 15 rakennesuunnittelijaa. Tässä työssä on mahdollista tehdä myös etätyötä.”, Orjasniemi kertoo. Tehtaalla näkyy tuotannon kausiluonteisuus, mutta sekin on tasoittunut viime vuosina, kun rakentamista pystytään tekemään ympäri vuoden.

Kyllä tänne Kuusamoon kannattaa tulla töihin ja asumaan, jos luonto ja rauhallisuus kiinnostavat. Tai voi se olla vaikka metsästysharrastuskin, johon täällä on hyvät puitteet, tuumaa Arto.

Hirsitaloilla henkilöstön vaihtuvuus on pientä, mikä kertoo myös siitä, että työantaja on pidetty ja arvostettu. Työsuhteet ovat pitkiä ja henkilöstö on sitä kautta motivoitunut työskentelemään. Työantajana Kuusamo Hirsitalot on saanut kiitosta muun muassa hyvistä liikuntaeduista.

Koillismaa on Kuusamo Hirsitaloille merkityksellinen paikka. Yrityksen raaka-aine on lähellä ja se on hyvälaatuista. Paikallista puuta jalostamalla saadaan jäämään myös euroja tänne Kuusamoon, puun kotiseudulle. Kuusamo yrityksen nimessä on myös tietoinen valinta ja se tuo yritykselle jo tietynlaisen arvon. Kuusamo on tunnettu matkailualue ja sen imago sopii hyvin myös hirsirakentamisen brändiin.

Tutustu Kuusamo Hirsitaloihin:

www.kuusamohirsitalot.fi

Facebook

Instagram

Youtube

LinkedIn

Tutustu alla myös Kuusamoon muuttaneiden ihmisten tarinoihin. Joukossa on myös Kuusamo Hirsitaloilla työskentelevän Annukan tarina.

Kuusamo Hirsitalojen avoimet työpaikat

Tarinat

Kuusamo, Metsä- ja puutoimialat, alkutuotanto, Rakentaminen, metalliala ja tuotantotyö

Digimarkkinointia Kuusamo Hirsitaloilla ja vastapainona luonnonrauhaa

Lue lisää →
Etätyö, Kuusamo

Johanna löysi luovuuden ja kiireettömyyden lähteen Kuusamosta

Lue lisää →
Kuusamo, Matkailu

Maailmalla matkannut Kirsi löysi kodin Kuusamosta

Lue lisää →