22.12.2021

Johanna löysi luovuuden ja kiireettömyyden lähteen Kuusamosta

Johannan tarina

Suurista ikkunoista näkyvät Rukan hiihtokeskuksen valot. Tunnelma on silti rauhallinen ja lähiluonto suorastaan vyöryy sisään ja vangitsee katseen ja olotilan. Johannan perheen koti on uusi hirsitalo metsän siimeksessä aivan Rukan kupeessa.

Johanna perheineen muutti Rukalle asumaan Järvenpäästä muutamia vuosia sitten. Lähtökohta muutolle oli luonnon äärelle ja rauhallisempaan ympäristöön pääseminen. Arki pääkaupunkiseudun tuntumassa oli kiireistä ja pohjoisesta lähtöisin oleva Johanna alkoi kaipaamaan lähemmäs luontoa. Suunnaksi valikoitui Ruka Kuusamossa.

Tällä hetkellä Johanna työskentelee kasvupäällikkönä digitoimistossa ja tekee työtä täysin etänä kotoa käsin. Välillä tulee käytyä Oulun toimistolla ja perhe lähtee usein mukaan näille reissuille. Siinä samalla tulee käytyä kaupungissa ja voi hyödyntää Oulun palveluja tarpeen tullen. ”Toisinaan kaipaa enemmän palveluja, mutta se on kyllä tosi pieni haaste.”

Arki Rukalla on rauhallista. Aamu alkaa Halla-koiran kanssa lenkillä ja sen jälkeen on aamupalan vuoro lasten kanssa. Lapset käyvät Rukan koulua jonne puoliso käy lapset aamulla viemässä. Sen jälkeen vetäydytään omille työkoneille ja päivä kuluu palavereissa asiakkaiden kanssa. Iltaisin on taas perheen ja harrastusten vuoro. ”Saatan joskus vetäytyä maalaamaan pariksi tunniksi. Mutta sellaista kiireetöntä elämä pääasiassa on”, Johanna pohtii.

Kuusamolaiset ihmiset

Paikallisiin ihmisiin Johanna on kuitenkin tutustunut, vaikka tekeekin etätyötä kotoa.

”Paikalliset lähestyvät uusia ihmisiä varovaisesti, mutta jää kyllä murtuu kun vaan rohkeasti menee juttusille ja on oma itsensä. Sen jälkeen sieltä kuoriutuu sellaisia ihmisiä, joista kannattaa pitää kiinni”. Alueen työpaikoista Johanna tuumaa, että Kuusamosta ja Rukalta löytyy upeita työnantajia ja yksi piirre, joka korostuu, on kiireettömyys. ”Täällä ei arvosteta kiirettä ja toinen mikä täällä näkyy on yhteisöllisyys. Työpaikoilla puhalletaan yhteen hiileen.”

Luonto pohjana harrastuksille

Vapaa-aika perheen kanssa kuluu mm. Rukalla rinteessä tai hiihtämällä luonnon helmassa. Kesällä harrastetaan mm. pyöräilyä. Yksivuotias Halla-koira ulkoiluttaa emäntää aamuin illoin ja pihasta lähteekin upeita polkuja kuusimetsään. Johannan harrastuksiin kuuluu myös maalaaminen. Kodin seiniltä löytyy upeita tauluja ja inspiraatio saattaa syntyä vaikka valokuvatessa luonnossa. Yksityiskohdat heräävät tauluksi mieleen ja se ei jätä rauhaan.

Tulee usein sellainen fiilis et täällä mun pitääkin olla. Eilen illalla polkua pitkin kävellessä oli upea tähtitaivas ja nämä upeat lumiset kuuset – saan kokea tämän joka päivä.

Rukalta on lyhyt matka myös piipahtaa naapurikuntiin. Posiolla perhe käy Riisitunturilla retkeilemässä ja kesäisin Livojärvellä uimassa. Livon ranta onkin aivan upea kohde käydä vaikka vähän kauempaakin.

Tarinat

asuminen, Kuusamo, Yrittäminen

Suoraan Nizzasta Kuusamoon (FI/EN)

Lue lisää →
asuminen, Kuusamo, Yrittäminen

Pitkäsen maalaisjuustola – Kuusenkerkkäjogurttia Kuusamosta maailmalle

Lue lisää →
Kuusamo, Työnantajatarina

Kuusamon kaupunki – Tilaa hengittää

Lue lisää →