7.12.2021

Hämeestä Utsjoen kautta Taivalkoskelle fysioterapeutiksi

Jaanan tarina

Jaana on lähtöisin entisestä Viialasta, nykyisestä Akaan kunnasta Hämeestä ja ennen Taivalkoskelle tuloa hän asui 32 vuotta Utsjoella. Taivalkoskelle Jaana päätyi työn perässä. Eräänä aamuna oli osunut silmään Kuntarekryn sivuilla ilmoitus, jossa haettiin Taivalkosken kunnalle fysioterapeuttia. Siltä istumalta lähti hakemus ja viikon kuluttua Jaana oli jo työpaikkahaastattelussa. Ennen haastattelua  hän ehti jo hieman tutustua kuntaan ja totesi paikkakunnan mieluisaksi.

Taivalkoskelle asettumista ovat helpottaneet ihmiset. ”Täällä asuu leppoisaa ja tuttavallista väkeä. Ihmiset juttelee ja tervehtii kylällä. Apua on saanut aina kun on tarvinnut. Kun asuntoa piti etsiä, koko työyhteisö oli mukana asunnonhaussa. Samoin olen saanut neuvoja, kun on tarvinnut etsiä sähkömiestä tai autonhuoltoa, että mistä kannattaa kysellä.”

Pienen pitäjän kattavat harrastusmahdollisuudet

Harrastukset ovat myös tärkeä asia uudelle paikkakunnalle muutettaessa. Jaanan suurin intohimo on lentopallo ja paikkakunnalta löytyikin ”höntsäryhmiä”, joissa harrastusta on päässyt jatkamaan. Parhaimmillaan lentopallotreenejä on ollut jopa 5 kertaa viikossa.

Toiveena oli että löytyy hyvä työ, saan pitää talvet ja rakkaat harrastukset. Kaikki olen saanut moninkertaisesti.

Toinen mieluisa harrastus on polkujuoksu ja siihen löytyykin varsin mainiot olosuhteet Taivalkoskelta. ”Retkeilyyn riittää paikkoja missä käydä, sillä lähikuntien kohteet eivät ole kaukana kuten Riisitunturi Posiolla tai Valtavaara ja Konttainen Kuusamossa. Hossakin on lähellä.”, Jaana tuumaa.

Työyhteisö kannustaa ja arvostaa

Työ Taivalkosken terveyskeskuksessa on mieluisaa. Työyhteisö on kannustava ja arvostava. ”Työssä tietysti tärkeintä ovat ne asiakkaat. Saa tehdä ihmisläheistä työtä ja työ on palkitsevaa.”, Jaana kertoo. Työmatkat voi kulkea vaikka kävellen, mutta jos on kotikäyntejä, voi matkaa tulla noin 50 kilometriä kunnan rajalle asti. Nämä matkat taittuvat autolla. Autoa Jaana tarvitsee muutenkin, sillä lapsenlapset asuvat Utsjoella ja äiti Akaassa, joten kerran kuukaudessa tulee käytyä pidempi reissu jompaankumpaan suuntaan.

Pienellä paikkakunnalla asumisesta Jaana toteaa, että luonto on lähellä joka puolella ja se tekee ympäristöstä viihtyisän. ”Pienellä paikkakunnalla joko viihtyy tai ei viihdy. Minä sain kymmenkertaisesti sen mitä odotin. Toiveena oli että löytyy hyvä työ, saan pitää talvet ja rakkaat harrastukset. Kaikki olen saanut moninkertaisesti.”, iloitsee Jaana.

Tarinat

Matkailu, Taivalkoski

Kylmäluoman retkeilykeskuksella on lämmin tunnelma

Lue lisää →
Kuusamo, Posio, Sote, Taivalkoski

Esa ja Kaisa elävät omannäköistään elämää Koillismaalla

Lue lisää →
Koulutukset, Matkailu, Metsä- ja puutoimialat, alkutuotanto, Taivalkoski

Metsästystä harrastava Elisa löysi paikkansa Taivalkoskelta

Lue lisää →